1 Numele autorului, dacă este dat

How Long is a Thesis or Dissertation: College, Grad or PhD

Lista de referințe, intitulată Referințe, apare la sfârșitul lucrării dumneavoastră. Enumerați toate referințele în ordinea numărului, nu alfabetic, în aceeași ordine în care le-ați citat în text. Fiecare referință este listată o singură dată, deoarece același număr este folosit în întreaga lucrare. Includeți, de asemenea, toate sursele electronice în lista de referințe, precum și sursele oricăror tabele sau cifre împrumutate.

Pe baza informațiilor pe care le oferiți în lista de referințe, un cititor ar trebui să fie capabil să identifice și să vă localizeze sursele fără dificultăți. Numerele de referință lucrare de licenta cuprins din text trebuie să se potrivească cu numerele din lista de referințe. Toate referințele din text trebuie să apară în lista de referințe și, invers, nu includ alte lucrări în lista de referințe, cu excepția celor la care se face referire în text.

Folosiți spațiere unică și lăsați o linie goală între fiecare intrare. Oferiți toate elementele referitoare la o referință pe aceeași pagină. Nu indentați, subliniați sau italicizați nimic din lista de referințe, nici măcar adresa URL a unei referințe Web.

În cele din urmă, dicționarele, cărțile de gramatică, ghidurile de scriere sau altele asemenea pe care le-ați folosit doar pentru a îmbunătăți calitatea și stilul textului dvs. nu sunt incluse în lista de referințe. Un dicționar este inclus în lista de referințe numai dacă ați căutat un anumit termen pentru definiție. În acest caz, termenul căutat și numărul exact al paginii trebuie să fie indicate în lista de referințe.

Aceleași informații de bază ar trebui date pentru fiecare referință din lista de referințe, fie că este vorba de o carte, un capitol de carte, un articol de jurnal sau un document electronic, cu unele elemente suplimentare în funcție de tipul referinței.

Regula de bază este că trebuie furnizate aceleași informații despre o sursă electronică ca și despre o sursă tipărită, cu adăugarea tipului de suport (de exemplu, online), a URL-ului (adresa de internet) sau a altor indicații de acces și a datei de acces. acces. O greșeală comună este de a furniza doar adresa documentului electronic, ceea ce nu este o informație suficientă.

Evaluați întotdeauna fiabilitatea unui document de pe Internet înainte de a-l utiliza ca sursă în lucrarea dvs. Nu luați informațiile prezentate la valoarea nominală. Mai exact, uitați-vă la domeniul documentului și căutați indicarea unei persoane, instituții sau altele asemenea responsabile cu producerea documentului (autor). Nu amestecați acest lucru cu o persoană sau altcineva care întreține documentul.

Rețineți că toate referințele sau chiar majoritatea referințelor din teza dvs. nu ar trebui să fie referințe Web. Referințele web pot fi șterse, modificate sau mutate relativ repede, iar o așa-numită legătură nefuncțională din teza dvs. ar submina serios credibilitatea lucrării dvs.

Conform standardelor universale privind documentarea referințelor electronice în lucrările academice, următoarele informații ar trebui să fie întotdeauna incluse în lista de referințe a fiecărei referințe electronice:

Dacă nu este indicat niciun autor, cea mai mică unitate instituțională identificabilă responsabilă cu producerea documentului ar trebui să fie dată în locul unui autor. Acesta este echivalentul autorului corporativ al surselor tipărite. Nu amestecați acest lucru cu organizația care menține documentul.

2 Titlul documentului (inclusiv numărul și altele asemenea, dacă este un document oficial)

3 Tipul de mediu, între paranteze drepte: [online; seriale online; DVD; CD ROM; program de calculator]

4 Locul publicării (locația instituției sau companiei de publicare): adesea necesită urmărirea înapoi în URL.

5 Editor: instituție, organizație sau altele asemenea care publică documentul.

6 Data publicării/actualizării/modificării: de ex. 25 august 2023.

7 Disponibilitate: URL pentru surse de Internet; pentru alții, tip de mediu (a se vedea punctul 3) 8 Data accesului: de ex. Accesat la 15 septembrie 2023.

Din sursele de internet, dați elementele necesare în lista de referințe în următoarea ordine de apariție.